"Манчестър сити" получи тежък удар, след като се разбра, че контузията на Кевин де Бройне е по-тежка от очакваното. Белгийският полузащитник няма да играе следващите десет седмици заради травма в коляното.

24-годишният футболист ще се завърне най-рано през април и ще пропусне най-малко 12 мача на "гражданите", включително финала за Купата на лигата срещу "Ливърпул", първите мачове в Шампионската лига и седем от оставащите 15 кръга от Висшата лига.

Де Бройне се контузи в реванша срещу "Евертън" от полуфиналите за Купата на лигата. Той влезе като резерва в 66-ата минута при резултат 1:1, а в рамките на следващите десет минути вкара гол и направи асистенция, за да класира своя отбор на финала с общ резултат 4:3.

В 90-ата минута обаче белгиецът падна изключително лошо върху крака си и трябваше да бъде изнесе на носилка. Първоначалното агентът на играча съобщи, че Де Бройне му няма да играе шест седмици. По-късно обаче самият играч обяви след преглед при специалист, че ще отсъства по-дълго.

В същото време вратарят на "Евертън" Жоел Роблес се извини за действията си срещу Де Бройне. След като белгиецът се контузи, испанският страж няколко пъти опита да го вдигне, за да продължи играта.

"Искам да се извиня на Кевин за моята реакция. В онзи напрегнат момент от мача не осъзнах, че той е тежко контузен. Желая му бързо възстановяване и всичко най-добро", написа вратарят на "Евертън" в Twitter. 

dnevnik.bg