"Левски" победи единадесетия в румънското първенство "Поли" (Тимишоара) с 2:1 в третата си контрола от подготвителния лагер в Анталия.

Сините записаха трети пореден успех на туркса земя, след като в предишните две проверки се наложиха с 2:0 над "Тобол" от Казахстан и с 3:2 над украинския "Александрия.

И трите попадения в днешната контрола паднаха преди почивката. "Левски" трябваше да догонва, след като получи гол в 26-ата минута, но направи обрат чрез Франсис Нар и Сърджан Лукин в рамките на 120 секунди между 30-ата и 32-ата минута.

Тимът на Стойчо Стоев пое инициативата в началото на двубоя, разиграваше по-добре и владееше по-продължително топката.

Първата добра възможност за гол се откри пред Божидар Краев, който отне топката от бранител на "Тимишоара" и стреля, но без да затрудни сериозно Мадалин Смаранда.

Последваха минути, в които сините продължиха да имат по-добър контрол върху топката, но без да създават опасни ситуации пред противниковата врата.

В 26-ата минута "Тимишоара" откри резултата с много красиво попадение. Грешка на Краев позволи на Еверон Писас да влезе отдясно в наказателното поле, след което фубтолистът от Кюрасао обърна посоката и с техничен фалцов удар с левия крак намери горния десен ъгъл на Йоргачевич.

"Левски" успя да изравни само четири минути по-късно. Франсис Нар получи чудесен прехвърлящ пас от Мехди Бурабия, спря топката в наказателното поле, нагласи си я на десния крак и я насочи в далечния ъгъл.

Сините имаха нужда от 120 секунди, за да отбележи второ попадение. Прохазка центрира от свободен удар, а топката стигна до Георги Костадинов на далечната греда. Той не успя да я уцели добре, но се получи подаване към Краев. Юношата на сините стреля отблизо, Смаранда спаси, но Сърджан Лукин я довкара във вратата.

"Левски" започна по-добре и второто полувреме. В 55-ата минута Мигел Бедоя се озова очи в очи със Смаранда след извеждащ пас на Краев. Испанецът опита да прокара топката между краката на вратаря, но не сполучи.

След 60-ата минута  Стоев направи няколко промени в състава, а "Левски" отстъпи инициативата. Сините обаче се защитаваха добре и не позволиха на противника да затрудни сериозно Йоргачевич и появилия се на мястото му Димитър Шейтанов.

"Левски" можеше да стигне до трето попадение в 85-ата минута, когато след бърза контраатака Бедоя изведе Санти Нгом сам срещу вратаря на румънския тим. Французинът обаче се забави и след това не успя при опита си за прехвърлящ удар.

Дневник