Ивелин Попов беше определен за най-добрия футболист в България за 2015 г.

Своеобразната церемония се проведе необичайно късно и в нея не участваха както на голяма част от наградените футболисти, така и на ръководителите на БФС, начело с президента Борислав Михайлов. Попов получи наградата си от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

"За мен е чест, много съм развълнуван. Да се надяваме догодина да ви зарадваме още повече и събитието да е по-мащабно", каза победителят.

Попов спечели анкетата, като събра 241 точки. Футболистът на "Спартак" (Москва) получава отличието за първи път в кариерата си. До момента той беше ставал втори в класацията през 2010 и 2013 г.

Негови подгласници станаха Ивайло Чочев (108) и Георги Миланов (61).

Гилдията на спортните журналисти, която от тази година е съорганизатор на събитието, отправи предизвикателства към победителите. Първото гласи, че колкото точки е събрал Попов, толкова топки трябва да купи и да подари на деца от школите в България. А второто е да стане ментор на някое дете.

За най-добър треньор беше определен Станимир Стоилов, който вкара "Астана" в групите на Шампионската лига.

Футболисти, играли в "Литекс", взеха повечето индивидуални награди. Колумбийският нападател Данило Асприля беше определен за най-добър чужденец в А група и за най-добър на поста си. Страхил Попов стана най-добър защитник.

"Като за отбор от Б група доста награди събрахме, което е хубаво", каза административният координатор и мениджър в "Литекс" Стефан Яръмов при получаването на наградите. Той изтъкна добрата трансферна политика на клуба.

За първи път беше връчена награда и за най-добра футболистка.

Футболист на годината: Ивелин Попов ("Спартак" Москва)
Най-добър треньор: Станимир Стоилов ("Астана")
Най-добър нападател: Данило Асприля ("Литекс")
Най-добър полузащитник: Марселиньо ("Лудогорец")
Най-добър защитник: Страхил Попов ("Литекс")
Най-добър вратар: Боян Йоргачевич ("Левски")
Най-добър чужденец: Данило Асприля ("Литекс")
Най-прогресиращ млад футболист: Божидар Краев ("Левски")

dnevnik,.bg