"Барселона" победи с 2:1 "Атлетико" (Мадрид) в най-очакваната среща от кръга в Примера дивисион. С успеха на "Камп ноу" каталунците поведоха с три точки на върха в класирането, като са и с мач по-малко.

"Дюшекчиите" поведоха в десетата минута с гола на Коке. Още до почивката "Барселона" направи пълен обрат, благодарение на попаденията на Лионел Меси и Луис Суарес.

В края на първата част Филипе Луис от "Атлетико" получи директен червен картон за грубо влизане срещу Меси. В 65-ата гостите останаха с двама души по-малко, тъй като на Диего Годин беше показан втори жълт картон.

Двата състава изиграха поредния напрегнат мач помежду си. Звездното трио на "Барселона" се изправи срещу най-добрата защита в Европа - до момента червено-белите бяха допуснали осем гола в 21 срещи в испанското първенство.

В десетата минута Нигес достигна топката до аутлинията и успя да я подаде към Коке, който я прати във вратата на Клаудио Браво.

"Барселона" постепенно започна да притиска съперника си и изравни в 30-ата минута. Тогава Жорди Алба получи вляво в наказателното поле, излъга защитник и пусна към Меси, а аржентинският нападател засече за 1:1.

Осем минути по-късно домакините вече водеха. Дани Алвеш даде отличен извеждащ пас към Суарес. Уругваецът класно успя да се пребори за топката, като с тяло се справи с бранител на "Атлетико" и с удар от малък ъгъл вкара.

В 44-ата минута Луис влезе грубо в краката на Меси и беше изгонен.

"Атлетико" заигра добре след почивката и имаше възможност да изравни. След центриране от дясно Антоан Гризман насочи отблизо топката във вратата, но Браво успя да спаси.

С грубо нарушение срещу Суарес Годин си заслужи втория жълт картон в 65-ата минута и остави отбора си с двама по-малко на терена. След това "Барселона" съхрани преднината си.

dnevnik.bg