"Байерн" (Мюнхен) записа с лекота 17-ата си победа от началото на сезона в Бундеслигата, след като се наложи с 2:0 при домакинството си на "Хофернхайм" и по този начин запази преднината си на върха на осем точки пред "Борусия" (Дортмунд).

В герой за баварците се превърна Роберт Левандовски, който вкара по едно попадение и в двете полувремена.

Срещата влезе в историята с два факта - това бе мач номер 500 на стадион "Алианц арена" от откриването му през 2004 година, а Левандовски и  Томас Мюлер станаха най-резултатно дуо в историята на Бундеслигата на този етап от шампионата. Полският нападател е реализирал 19 от тях, а останалите 14 са на сметката на германския му съотборник.

Двубоят не предложи особено зрелище като домакините не спираха да атакуват, докато играчите на "Хофенхайм" се бяха прибрали в собствената си половина и рядко поглеждаха напред. След няколко пропуска на баварците дойде 32-ата минута, когато Коща центрира остро по земя и Левандовски засече топката в мрежата.

Домакините продължиха да доминират и през втората част, като единственият отговор на съперника им беше шут на Крамарич, който премина покрай гредата и изстрел на Едуардо Варгас. Пропуските обаче натежаха и в 64-ата минута Филип Лаам изведе Левандовски в коридор, а той технично копна топката за 2:0.

Попадението обезсърчи гостите и до края мачът се доиграваше. Това позволи на Гуардиола да даде почивка на Мюлер и Коман, а появилият се като смяна Артуро Видал удари греда в 71-ата минута. 

Дневник