"Реал" (Мадрид) записа поредния си разгромен успех на "Сантиаго Бернабеу", след като победи с 6:0 "Еспаньол" в мач от 22-ия кръг на Примера дивисион.

Кристиано Роналдо се отличи с хеттрик, а по един гол добавиха Карим Бензема и Хамес Родригес. Крайният резултат оформи Оскар Дуарте, който прати топката в собствената си врата.

С попаденията си португалецът вече има общо 19 от началото на сезона и така изравни досегашния лидер при голмайсторите в първенството - Луис Суарес от "Барселона". Бензема пък е само с едно по-малко.

От началото на годината "Реал" е в серия от три поредни победи у дома, в които е вкарал 16 гола и е допуснал само един. В гостуванията си обаче белите са неубедителни и имат две равенства срещу "Валенсия" (2:2) и "Бетис" (1:1).

Със спечелените точки играчите на Зинедин Зидан се приближиха на една от градския си съперник "Атлетико" (Мадрид) и на четири от лидера "Барселона", който обаче има и мач по-малко. "Еспаньол" пък остава на 15-а позиция в подреждането, само на две точки от зоната на изпадащите.

Мачът започна по най-добрия начин за "Реал", който поведе още в седмата минута, когато Хамес Родригес центрира отдясно, а Карим Бензема засече с глава топката в мрежата.

Само пет минути по-късно белите получиха и правото да изпълнят дузпа след нарушение срещу Роналдо. Португалецът сам се нае с изпълнението на наказателния удар и, въпреки че вратарят хвана ъгъла, топката все пак влезе в долния ляв ъгъл.

В 16-ата минута изходът на двубоя стана ясен, след като Родригес получи топката на границата на наказателното поле и с прецизен шут матира вратаря на гостите за 3:0. В самия край на полувремето Роналдо отбеляза второто си попадение в двубоя, след като напредна в полето на "Еспаньол" преодоля трима защитници и с хубав удар от границата на наказателното опъна мрежата.

След почивката домакините логично намалиха оборотите, но все пак стигнаха до две нови попадения в края на мача. В 82-ата минута Роналдо засече с плонж центриране на появилия се като резерва Хесе Родригес. Отново той центрира четири минути по-късно, когато Дуарте засече в топката неспасяемо в собствената си врата. 

Дневник