Капитанът на "Челси" Джон Тери обяви, че ще се раздели с тима след края на сезона, когато изтича договора му. Това се случи след победата на сините с 5:1 над "МК Донс" за ФА Къп.

Живата легенда на лондонския клуб заяви, че нещата не се случват според очакванията му и за него няма да има "приказен край" на кариерата в неговия роден отбор.

35-годишният защитник коментира, че е приел мъжки решението на клубното ръководство, защото "никой не е по-голям от "Челси".

"Ако трябва да съм честен, научих новината в седмицата преди мача с "Арсенал". Това е последното ми участие за ФА Къп, така че съм амбициран да е запомнящо се. За мен мачовете до края на сезона стават изключително важни, не само в тази надпревара, но и във Висшата лига и Европа. Както казах, научих новината преди сблъсъка с Арсенал, така че може да се каже, че вече съм я приел. Всеки трябва да продължи по собствения си път", заяви Тери.

"От клуба ми казаха, че ще зависи от новия мениджър кой идва и кой си отива и така ситуацията ми може да се промени. Но в момента отговорът за мен е "не". Аз трябваше да знам какво е решението им за моето бъдеще през януари, както е било във всеки един сезон досега. За съжаление, отговорът е "не". Няма да има приказен край, няма да завърша кариерата си в "Челси", каза защитникът.

"Клубът ще поеме по своя път. Нито един футболист не е по-голям от клуба. В идеалния случай ми се искаше да остана, но клубът взе решение да поеме по друг път. Без съмнение, те ще вземат един или двама централни защитници от световна класа. Искам да се върна на "Стамфорд Бридж" като фен на клуба с децата ми и да гледам отбора как побеждава. За мое съжаление, аз няма да съм на терена, но все пак ще се надявам тимът да се представя добре", завърши изказването си Тери.

Дневник