Висшата лига е на път да премине границата от 1 млрд. паунда за трансфери в рамките на един сезон, съобщава Би Би Си. Очаква се днес до затварянето на прозореца това да се случи.

През сезон 2014-15 беше поставен рекорд с общо 965 млн. паунда за сделки в двата прозореца - през лятото и зимата. Тази сума вече е прехвърлена.

Денят е изключително важен за голяма част от клубовете, тъй като имат последна възможност да се подсилят за втората част от състезателната година. Ключов е и за онези, които се борят за оцеляване.

Евентуалното изпадане ще значи изпускане на 99 млн. паунда - сума, която ще получи всеки участник във Висшата лига следващия сезон, благодарение на рекордния договор за телевизионните права.

В челото разликата между водача "Лестър" и четвъртия "Тотнъм" е пет точки, така че евентуалното привличане на добър футболист може да е решаващо, добавя Би Би Си.

В повечето от водещите първенства трансферният прозорец затваря днес около полунощ. Единствено в Бундеслигата това ще се случи на 2 февруари в 19.00 часа българско време.

dnevnik.bg