Президентът на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу и предшественикът му Сандро Росей са били категорични пред съда, че клубът е спазил всички правила по трансфера на Неймар.

Двамата се явиха пред съда във връзка с делото за данъчни измами, което тече срещу Неймар, семейството му и футболния клуб.

Бразилецът пристигна при каталунците през лятото на 2013 година, като първоначално беше обявено, че испанският клуб е платил 57 милиона евро за него. От тях 17 милиона са влезли в касата на бившия му клуб "Сантос", а останалата част - във фирма на майката и бащата на играча.

Преди близо една година ръководството на каталунците обяви, че всъщност нападателят е преминал при тях за 86,2 милиона евро. Клубът беше принуден да направи това изявление, след като бащата даде съгласието си да бъдат разкрити детайли около сделката.

Във връзка с тези нови данни Националният съд в Мадрид започна разглеждането на дело срещу президента на "Барселона" Сандро Росей, който е обвинен, че е получил подкуп, за да обяви Неймар с по-ниска трансферна сума.

Двама бивши президенти на "Сантос" - Луис Алваро де Оливейра и Одилис Родригеш, пък заявиха в съда, че се чувстват излъгани от Неймар.

Самият Неймар, който е обвинен в укриване на данъци, заяви, че иска цялата история да приключи, защото влияе негативно на семейството му.

"Искаме да сложим точка на тази ситуация. Ако прокуратурата иска да получи внимание, ще го получи. Ние искаме да постигнем окончателно споразумение. Искаме всичко да бъде решено възможно най-скоро", коментира Неймар.

"Факт е, че този въпрос започва да се отразява на нашето семейство. Боли ме за моя баща. Боли ме, когато казват, че сме откраднали пари. Това не отговаря на истината. Нормално е да бъдем притеснени от случилото се. Искам да се фокусирам върху футбола, върху представянето ми на терена", добави звездата на "Барселона".

dnevnik.bg