Всички отбори в челото на Висшата лига с изключение на "Арсенал" спечелиха мачовете си от междинния 24-и кръг. "Топчиите" завършиха при нулево равенство със "Саутхемптън" у дома.

"Лестър" остава начело след победата с 2:0 срещу "Ливърпул". Тя дойде, благодарение на головете на Джейми Варди. "Манчестър сити" се наложи с 1:0 срещу "Съндърланд" като гост. "Тотнъм" постигна 3:0 срещу "Норич" и изпревари големия си съперник "Арсенал" на третото място.

"Лестър" е първи с 50 точки, следван от "гражданите" с 47. "Тотнъм" и "Арсенал" имат по 45. "Манчестър юнайтед" събра 40 точки след победата си с 3:0 срещу "Стоук сити".

Изненадващият водач във Висшата лига продължи с доброто си представяне. Варди вдъхнови съотборниците си за успеха срещу "Ливърпул" с два гола, първият от които беше много красив.

В 60-ата минута той получи на дясното крило и отправи силен, диагонален удар, като прехвърли Симон Миньоле. Единадесет по-късно Оказаки подаде на Варди в наказателното поле и голмайсторът на "Лестър" увеличи преднината.

"Манчестър сити" също постигна целта си, като взе минимален успех срещу "Съндърланд". В 16-ата минута Навас пусна към Серхио Агуеро, който отблизо даде преднина на "гражданите".

Принос за победата имаше и вратарят Джо Харт, спасил опасни удари на футболисти на съперника в последните секунди на първата част, както и през второто полувреме.

Дневник