Единственият останал българин в основната схема на турнира в София Димитър Кузманов започва днес участието си. В двубой от първия кръг той ще се изправи срещу литовеца Рикардас Беранкис, който заема 96-ото място в световната ранглиста.

Мачът е трети в програмата на централния корт в зала "Арена Армеец" и ще започне не преди 15.30 часа.

Преди това ще се изиграят две срещи. Програмата се открива с мача от първия кръг между руснака Евгени Донской и поставения под №8 Адриан Манарино от Франция.

След тях в един от най-интригуващите двубои от втория кръг на корта излизат Лукаш Росол и седмият в схемата Мартин Клижан, който на старта отстрани другия български участник в основната фаза на турнира - Александър Лазов.

Както и Лазов, Димитър Кузманов също ще направи дебют в основна схема на турнира от календара на АТП, след като получи уайлд кард. 22-годишният пловдивчанин заема 287-ото място в световната ранглиста, а досега не е играл с Беранкис.

Литовецът спечели US Open при юношите през 2007 г., а през 2013 г. достигна до върховото си 67-о място при мъжете. 26-годишният тенисист още няма титла от календара на АТП, а най-доброто му представяне в турнирите от Големия шлем е трети кръг на Australian Open през 2011 и 2013 г.

Победителят от двубоя между Кузманов и Беранкис ще срещне във втория кръг поставения под №6 Жил Мюлер от Люксембург.

Четвъртият мач на централния корт днес ще бъде от турнира на двойки - поставените под №4 Сергей Бетов и Михаил Елгин се изправят срещу участващите с уайлд кард Туна Алтуна и Константин Кравчук.

В последния двубой за деня на корта ще излезе миналогодишният шампион в Загреб Гилермо Гарсия Лопес. Испанецът почиваше на старта като поставен под №3, а участието му ще започне срещу босненеца, който вече натрупа три поредни победи в София - две в квалификациите и една в първия кръг.

Днес ще се изиграят и пет мача на корт №1 в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Първият е от турнира на двойки - Хян Чън от Южна Корея и Матю Ебдън от Австралия срещу чешко-украинския тандем Лукаш Длухи и Серхий Стаховски.

Във втория мач се срещат двама от четиримата тенисисти, които влязоха в основната схема на сингъл през квалификациите - италианецът Томас Фабиано и германецът Даниел Брандс. Те ще определят първия съперник на поставеният под №2 Виктор Троицки.

Сърбинът пък ще излезе на корта веднага след Фабиано и Брандс в двубой от турнира на двойки. Той и сънародникът му Илия Божоляч ще срещнат хърватина Марин Драганя и австриеца Юлиян Ноул в първия кръг. Другите два мача на корт №1 също са от турнира на двойки.

dnevnik.bg