Германецът Лотар Матеус ще участва в юбилея на Христо Стоичков на 20 май. Той става третият бивш селекционер на България заедно с Любослав Пенев и самия Стоичков, който ще се включи в шоуто.

"Христо Стоичков е един от най-добрите футболисти, с които съм се срещал на терена. Той действително е брилянтен нападател и аз съм изключително щастлив, че мога да го нарека мой приятел", каза Матеус, цитиран от организаторите.

Германецът добавя, че е радостен, че отново ще излезе на "Васил Левски". "Въпреки всичко пазя много добри спомени от България", заяви Матеус.

Той беше селекционер от септември 2010 г. и остана на поста около година. След раздялата си с БФС той се изказа критично за управлението на Борислав Михайлов и колегите му.

Наскоро той заяви, че много футболисти са с връзки. "Единият е син на президента на футболния съюз, другият е съпруг на дъщеря му, трети - друго."

Матеус е четвъртият носител на "Златната топка", който ще се включи в юбилея на Стоичков. Сред по-известните бивши футболисти, потвърдили участие в шоуто, са Диего Марадона, Ромарио, Роберто Баджо, Джанфранко Дзола, Жан Пиер папен и др.

dnevnik.bg