"Барселона" си осигури протоколен реванш срещу "Валенсия", след като в първия полуфинал за Купата на краля победиха със 7:0.

Каталунците поведоха с 3:0 още през първата част, а след това бяха улеснени и от червения картон на Шкодран Мустафи в заключителните минути на полувремето.

Луис Суарес вкара четири гола за защитаващия титлата си тим, а звездата Лионел Меси отбеляза хеттрик.

Головата фиеста на "Ноу камп" започна още в седмата минута, когато Суарес бе изведен от Неймар отдясно в наказателното поле и с диагонален удар прати топката в мрежата.

Пет минути по-късно отново той бе точен, след като Видал върна топката към него почти от аутлинията, а той отново я прати в мрежата.

В 29-ата минута Неймар намери чудесно Меси около точката на дузпата, а той фронтално на вратата
не сбърка за 3:0. Аржентинецът бе съборен в наказателното поле от Мустафи в края на първата част и съдията вдигна червен картон и отсъди наказателен удар. С неговото изпълнение се нае Неймар, чийто техничен удар обаче срещна дясната греда.

В 59-ата минута Меси бе изведен в наказателното поле, преодоля трима защитници и от десетина метра направи резултата 4:0 със своето попадение №500 в кариерата. В 74-ата минута той оформи своя хеттрик с хубав диагонален удар.

В заключителните минути Суарес успя да запише още два гола на сметката си. В 83-ата Адриано Кореа центрира прекрасно успоредно на голлинията и от около метър Суарес засече топката с глава на далечната греда.

Уругваецът оформи крайния резултат две минути преди края на редовното време след асистенция на Арда Туран.

Дневник