Жозе Моуриньо е много близо до споразумение с "Манчестър юнайтед", твърди италианският журналист "Скай спорт" Алесандро Алчато.

Според информацията преговорите между Специалния и клуба са в напреднала фаза и остава малко до договорката. Очакванията са португалецът да застане на мениджърския пост на "Олд Трафорд" през лятото.

Той ще замени силно критикувания Луис ван Гаал. Под ръководството на холандеца "Манчестър юнайтед" не успя да върне позициите си във Висшата лига и Шампионската лига, а привържениците и медиите са недоволни и от стила на игра.

По-рано през седмицата се появиха информации, че изпълнителният директор на клуба Ед Уудуард вече е решил Ван Гаал да бъде освободен след сезона, въпреки че договорът му е за още една година. Моуриньо изглежда идеалният кандидат, тъй като след раздялата си с "Челси" е без отбор.

За преговори между "Юнайтед" и португалеца се говореше още преди два месеца. Тогава обаче мениджърът на Моуриньо - Жорже Мендеш, отрече да е постигнато споразумение.

Ако португалецът се озове на "Олд Трафорд", това ще поднови голямото му съперничество с Хосеп Гуардиола. Испанският треньор ще води градския съперник "Манчестър сити" от следващата година.

dnevnik.bg