"Манчестър юнайтед" е започнал разговори с представителите на Жозе Моуриньо, твърди Би Би Си.

Според информацията все още не е постигната договорка, но преговорите между двете страни продължават. От "Олд трафорд" засега отказват коментар. 

Моуриньо е без клуб, след като беше уволнен от "Челси" в средата на декември. Още оттогава се появиха спекулации, че португалецът е готов да замени Луис ван Гаал, под чието ръководство "червените дяволи" се представят доста колебливо. 

64-годишният холандец получава огромни критики заради слабата игра в нападение, а по време на мачовете феновете на "Юнайтед" неколкократно изразиха желанието си той да напусне мениджърския пост. 

Според британските медии това неизбежно ще се случи - ако не по време на сезона, след края му. В същото време Моуриньо има желание да води "червените дяволи", а освен това поддържа отлични отношение с Алекс Фъргюсън. 

През тази седмица и италианският журналист от "Скай спорт" Алесандро Алчато обяви, че португалецът преговаря с "Юнайтед". За преговори между двете страни се говореше още преди два месеца. Тогава обаче мениджърът на Моуриньо - Жорже Мендеш, отрече твърденията.

Дневник