"Байерн" (Мюнхен) направи нулево равенство при гостуването на "Байер" (Леверкузен) в дербито от 20-ия кръг на Бундеслигата.

Въпреки че прекъсна серията си от осем поредни победи, тимът на Пеп Гуардиола запази аванса си от осем точки пред втория в класирането "Борусия" (Дортмунд), след като по-рано и жълто-черните завършиха 0:0 като гост на "Херта".

"Байерн" не показа обичайното си лице и в третия си мач след Нова година, но добре организираната игра в защита на "Байер" също създаде доста проблеми за шампионите.

Баварците не отправиха нито един точен удар през първото полувреме на стадиона в Леверкузен. След почивката обаче заиграха доста по-добре в атака, но не се възползваха от шансовете си.

Раздвижването в атаката на "Байерн" дойде, след като в 52-ата минута Тиаго Алкантара смени Артуро Видал, а малко след това на терена се появи и Томас Мюлер вместо Ариен Робен.

Мюлер имаше бърз шанс да отбележи, но стреля неточено, след като засече от воле центриране на Кингсли Коман. Германецът не намери целта още веднъж след подаване на Дъглас Коща.

Най-добрата възможност пък се откри пред Роберт Левандовски, но той стреля покрай гредата в 83-ата минута. Минута по-късно Чаби Алонсо беше изгонен с втори жълт картон. "Байер" опита натиск в края, но без успех.

"Аспирините" са пети в класирането с 32 точки. Те бяха изпреварени от "Шалке", който събра 33 след победа с 3:0 над "Волфсбург". "Херта" заема третата позиция с 35, "Борусия" (Дортмунд) има 45, а "Байерн" - 53. 

Дневник