"Атлетико" (Мадрид) спечели домакинството на "Ейбар" с 3:1 и се върна на победния път след равенството със "Севиля" и загубата от "Барселона" в предишните два кръга.

Фернандо Торес пък се появи като резерва и оформи крайния резултат, за да запише своя гол №100 с екипа на "дюшекчиите". Той имаше 91 от първия си период на "Висенте Калдерон" - между 2000 и 2007 г., а днешният е деветият след завръщането му през януари 2015 г.

Отборът на Диего Симеоне събра 51 точки и се изравни с "Барселона" на върха в Примера дивисион. Шампионите обаче имат два мача по-малко - в неделя срещу "Леванте" и отложен от 16-ия кръг срещу "Спортинг" (Хихон).

След нулево първо полувреме, "Атлетико" трябваше да прави обрат срещу "Ейбар", след като допусна гол минута и половина след началото на втората част. Последният в отбрана Саул отигра нескопосано топката, Серхи Енрике я отне и подаде към Кеко, който с чудесен удар преодоля Ян Облак.

"Атлетико" обаче бързо стигна до обрат с два корнера. В 56-ата минута Хосе Хименес надскочи останалия на място Асиер Рисго и отблизо вкара с глава. Пет по-късно Саул се реваншира за грешката си и също с глава направи 2:1. Коке центрира и при двата корнера.

Торес се появи в 76-ата минута и само две по-късно беше изведен зад защитата, но стреля неточно при опита си да преодолее технично вратаря на "Ейбар". Все пак той вкара своя гол №100 в 90-ата минута, когато засече отблизо центриране на Лусиано Вието. 

Дневник