"Арсенал" се наложи с 2:0 при гостуването си на "Борнемут" в мач от 25-ия кръг на английското първенство, след като вкара две попадения в рамките на една минута в средата на първата част.

Така "топчиите" прекъснаха серията си от четири поредни мача без победа в първенството и запазиха изоставането си от лидера "Лестър" на пет точки. С успеха играчите на Арсен Венгер събраха 48, колкото има и вторият "Тотнъм", но с по-добри показатели, и изпревариха "Манчестър сити", който е с 47.

Двубоят започна равностойно, но в средата на първото полувреме гостите нанесоха своя удар. Първо, в 23-ата минута Аарън Рамзи центрира в наказателното поле, Оливие Жиру свали с глава и връхлитащият Месут Йозил откри резултата.

Още при следващата си атака "топчиите" удвоиха. Рамзи пусна към Алекс Акслейд-Чембърлейн отдясно в наказателното поле, той напредна и с диагонален удар матира стража на домакините.

Въпреки бързите два гола "Борнемут" можеше да се върне много бързо в мача. В 27-ата минута Хари Артър отправи страхотен шут към вратата на "Арсенал", но Петър Чех се намеси брилянтно и изби в корнер.

Втората част започна с лек превес на гостите, а удар на Алексис Санчес бе избит от вратаря Артур Боруц. До края нямаше много положения, като само във финалните секунди Чех трябваше отново да се намесва след изстрел на Стив Кук, за да запази мрежата си суха.

Дневник