"Барселона" си върна първото място в Примера дивисион, след като постигна победа с 2:0 като гост на "Леванте".

Каталунците не играха на познатото си ниво и стигнаха до успеха след автогол на Давид Наваро и попадение на Луис Суарес във втората минута на продължението.

Шампионите водят в класирането с 54 точки, с три повече от "Атлетико" (Мадрид), който има и мач повече. Трети е "Реал" (Мадрид) с 47, следван от "Виляреал" с 45.

Луис Енрике заложи в титулярния състав на Неймар и така сложи край на спекулациите относно купона за неговия рожден ден.

Срещата започна с гол на Лионел Меси още в третата минута, но той бе отменен заради засада. В 17-ата Неймар създаде напрежение пред вратата на домакините след своя самостоятелна акция, но Диего Марино се намеси добре.

В 21-ата минута обаче той остана безпомощен, след като капитанът на тима Давид Наваро засече топката в собствената си врата след остро центриране отдясно. Четири минути по-късно Суарес отправи много опасен шут, но той мина на сантиметри встрани от целта.

В следващите минути "Леванте" вдигна оборотите и бе много близо до изравняване. В 32-ата минута Джеферсън Лерма се озова на добра позиция в наказателното поле, но ударът му мина вляво от вратата. Няколко минути по-късно Хосе Моралес уцели дясната греда след изстрел от наказателното поле.

Две минути след почивката домакините отново притесниха каталунците. Джузепе Роси бе намерен отлично на ръба на засадата и отправи страхотен шут, но Клаудио Браво се намеси блестящо и запази мрежата си суха.

До края на срещата чисти положение липсваха, като още едно попадение на Меси бе отменено заради засада. В продължението на срещата Суарес оформи крайния резултат след асистенция на аржентинеца.

Дневник