"Челси" успя да се добере до равенство с "Манчестър юнайтед", след като вкара в продължението на дербито от 25-ия кръг на английското първенство.

"Червените дяволи" поведоха с гол на Джеси Лингард след час игра, но домакините от Лондон стигнаха до 1:1 с попадение на Диего Коща в заключителните секунди на двубоя.

Така играчите на Луис ван Гаал събраха 41 точки и пропуснаха да се доближат до четвъртия в класирането "Манчестър сити", който има 47 и в този кръг допусна поражение от лидера "Лестър". "Челси" пък е на 13-а позиция, на седем точки от зоната на изпадащите.

Първата интересна ситуация в двубоя бе за гостите и дойде в 18-ата минута. Антони Марсиал отправи топовен шут към горния десен ъгъл на вратата на сините, но Тибо Куртоа успя да се намеси великолепно и изби в корнер.

Отговорът на "Челси" дойде в 32-ата минута, когато Диего Коща се озова на страхотна позиция в наказателното поле на "Юнайтед", но последвалият му изстрел мина вляво от вратата. До края на полувремето повече положения нямаше, но играчите на Луис ван Гаал имаха леко предимство.

Дневник