"Денвър бронкос" спечели Супербоул 50. Звездата Пейтън Манинг и съотборниците му победиха с 24:10 смятания за фаворит "Каролина пантърс" във финала в НФЛ.

Това е първа титла за "Бронкос" от 17 години и общо трета в историята. За най-добър в мача беше определен външният лайнбекър на победителите Вон Милър.

За 39-годишния Манинг това беше втора победа в Супербоул. Тя идва в момент, в който мнозина очакват, че той ще прекрати кариерата си.

Пекратният носител на приза за най-добър играч в НФЛ добави още два рекорда към успехите си. Той стана най-възрастният куотърбек, играл в Супербоул и пръв стигна границата от 200 победи в първенството.

В основата на успеха на "Денвър" беше отличната игра в отбрана. На терена в Санта Клара, Калифорния се срещнаха най-добрата защита в първенството срещу най-резултатното нападение. Отбраната на "Бронкос" позволи на съперника да направи само един тъчдаун и общо десет точки.

"Това показва просто какъв отбор сме. Не става дума само за защита или нападение. Ние дойдохме заедно като едно цяло", каза най-полезният играч в мача Милър.

Манинг не пожела да говори за бъдещето си. "Получих добър съвет от Тони Дънги (бивш треньор на "Индианаполис"). Той ми каза да не взимам емоционални решения. Това определено беше емоционална седмица за всички", каза звездата.

В шоуто на Супербоул се включиха Бионсе, Бруно Марс и Колдплей. Лейди Гага изпълни химна на САЩ.

Дневник