"Левски" иска държавата да финансира изграждането на един сектор на "Георги Аспарухов", заяви единият от собствениците на клуба Иво Тонев. По думите му се мисли за модернизирането на целия стадион.

"Поставили сме искане да ни бъде помогнато така, както беше помогнато на "Лудогорец", например, за едната трибуна. На няколко пъти имаше съответните разговори, написали сме и писма до министър Кралев, както и някои други клубове. Аз считам, че държавата само по този начин може да помогне на българския футбол и българските клубове – като се помогне по някакъв начин да се заделят средства и да бъде подобрена материално-техническата база на клубовете", каза Тонев пред БНТ.

Държавата отпусна 5 млн. лева за строежа на трибуна "Козмин Моци" на "Лудогорец арена".

По думите на единия от собствениците на "Левски" по много причини изграждането на сектор А на "Георги Аспарухов" се е забавило. Според него е "доста близо" моментът, в който трибуната ще бъде отворена.

Тонев изтъкна, че съвестта му е чиста по въпроса за собствеността в "Левски". И определи като внушения твърденията, че депутатът от ДПС Делян Пеевски стои зад клуба.

"Знаете ли, по тази тема се изказаха всякакви хора, хора, които имат и лични интереси да говорят по тая тема. И от юни месец не са спрели да говорят по тази тема. Чудят се какво да кажат и по какъв начин да уязвят "Левски" и хората, които обичат "Левски", хората, които работят за "Левски". Няма да стане. Мога да кажа отговорно, че аз съм един от собствениците на "Левски". Много пъти го казах."

Той призова хората, които коментират темата, да говорят за техните си отбори. "Те явно са незначителни, за да се занимават с нещо изключително значително, какъвто клуб е "Левски". Няма по-удобна възглавница от чистата съвест. А аз спя добре", добави Тонев.

Най-високата заплата в "Левски" в момента не е повече от 11 500 евро, твърди съсобственикът в клуба. "Говоря за чужденец. На всички останали заплатите са им между 6000 и 8000 евро на месец. Така че ако говорим за бюджет и заплати, има някои отбори, които са доста по-добре от нас."

dnevnik.bg