"Литекс" допусна първа загуба в контролите от подготвителния лагер в Испания, след като отстъпи с 1:2 срещу "Рубин" (Казан) в Марбея.

В предишните си четири проверки оранжевите записаха три победи и едно равенство.

Отборът, воден от Любослав Пенев, беше равностоен през почти целия мач срещу "Рубин", но липсата на ефективност в завършващата фаза го лиши поне от равенство срещу деветия в руското първенство.

Двубоят започна лошо за българският отбор, който допусна гол още в десетата минута. Тогава Денис Ткачук беше оставен на далечната греда и отблизо прати топката във вратата.

В следващите минути оранжевите създадоха няколко добри атаки, но не успяха да ги завършат. Все пак четири минути преди почивката активната им игра доведе до гол.

Милчо Ангелов получи топката от Кристиян Малинов, освободи се от бранител на "Рубин" и отбеляза петия си гол в контролите от зимната подготовка.

Веднага след подновяването на играта Рафаел Перез се озова на изгодна позиция пред вратата, но не можа да отправи решителен удар. В 55-ата минута Густаво Кулма центрира отдясно и Ангелов стреля с глава, но неточно.

Две минути по-късно добър пробив на Елтън завърши с центриране в наказателното поле, но малко не достигна на Арсенио да засече топката в мрежата.

В 72-ата минута Алишер Джалилов беше изведен сам срещу вратаря на "Литекс" Александър Конов и за втори път даде аванс на "Рубин".

Пред юношата Тонислав Йорданов се откри отличен шанс да донесе равенството в самия край на мача. Ударът му от воле обаче не намери целта.

dnevnik.bg