Центърът на "Детройт пистънс" Андре Дръмънд отбеляза най-далечното попадение в Националната баскетболна асоциация (НБА) от девет години насам.

Въпреки че точната стрелба не е сред характеристиките на високия 211 см и тежащ 127 кг играч, той прати топката в коша на "Торонто раптърс" от почти 22 метра.

22-годишният Дръмънд е лидер по борби в НБА през този сезон с 14.9 средно на мач, но е вкарал едва 35% от наказателните си изстрели и едва 17% от стрелбите, които е изпълнил на растояние от коша между 3 и 4.5 метра.

Доста по-успешна за него обаче се оказва стрелбата зад линията за три точки. Той е отправил четири далечни изстрела и е отбелязал два от тях.

Дръмънд прати топката в коша на "Торонто" със сирената за край на третата част, за да намали пасива на "Детройт" на пет точки. "Буталата" обаче не успяха да се противопоставят на "раптърите" в заклчителната част и загубиха с 89:103.

ESPN съобщи, че в НБА не е имало толкова дълечно попадение от 3 януари 2007 г., когато звездата на "Кливлънд кавалиърс" Леброн Джеймс отбеляза от 25 метра.

Рекордът в лигата се държи от Барън Дейвис, който през 2001 г. с екипа на "Шарлот бобкетс" праща топката в коша от 27 метра.

Дневник