БФС е отказал въпросът за изваждането на "Литекс" от А група да бъде разгледан по бързата процедура в Арбитражния спортен съд в Лозана, твърди във "Фейсбук" адвокатът на ловчанлии по случая Радостин Василев.

При бързо разглеждане окончателното решение можеше да бъде взето до края на месеца.

Оранжевите оспорват решението на дисциплинарната комисия на БФС и последвалото потвърждение от апелативната да бъдат извадени от А група заради напускането на мача срещу "Левски" през декември.

"Това не е фатално, а показва страх. Това поведение на БФС не кореспондира със заявеното от няколко отговорни фактора в централата желание за бързо разрешаване на проблема и желание за безпристрастност", пише Василев в профила си.

"БФС е единствената федерация в света, която в подобен казус би заела подобна позиция. Всяка федерация би търсила бърза яснота относно реда и начина за провеждане на остатъка от шампионата, броя на отборите, разпределението на рекламните и тв права, броя на изпадащите отбори, броя на точките на останалите отбори", твърди още той.

БФС трябва да реши дали да подпише арбитражно споразумение с "Левски", за да бъде разгледан казусът с отнемането на точки на сините заради изваждането на "Литекс".

ахеэхснлфж