"Манчестър юнайтед" допусна седмата си загуба за сезона във Висшата лига. Воденият от Луис ван Гаал отбор отстъпи с 1:2 срещу "Съндърланд" като гост в мач от 26-ия кръг.

"Черните котки" поведоха още в третата минута с гол на Хазри от фаул. Малко преди почивката Антони Марсиал изравни. В 82-ата Коне стреля с глава и отбеляза, а попадението беше записано като автогол на вратаря Давид де Хеа.

"Манчестър юнайтед" остава пети с 41 точки и е на 12 от водача "Лестър", който предстои да играе. "Съндърланд" все още е в зоната с изпадащите отбор, като заема 18-ото място с 23 точки.

Срещата започна отлично за домакините и те вкараха ранен гол. В третата минута Хазри изпълни фаул от разстояние, топката премина покрай няколко играчи без никой да играе с нея и изненадващо попадна във вратата на Де Хеа.

"Манчестър юнайтед" държеше инициативата и до края на мача владееше повече топката. В 39-ата минута Вито Маноне спаси хубав удар на Хуан Мата, но Марсиал се оказа на точното място и от малък ъгъл технично преодоля вратаря, за да изравни.

След почивката "Манчестър юнайтед" продължи да играе повече с топката, но "Съндърланд" се представи стабилно. Домакините атакуваха, отправиха нови 12 удара и стигнаха до втори гол.

В 82-ата минута след центриране от ъглов удар Коне засече с глава. Застаналият на голлинията Марсиал и Де Хеа не успяха да изчистят и след като се удари във вратаря, топката влезе във вратата.

Малко преди края "Юнайтед" поиска дузпа за игра с ръка на Джон О'Шей, но такава не беше отсъдена.

Дневник