"Реал" (Мадрид) поне временно излезе на второто място в Примера дивисион. Белите се наложиха с 4:2 срещу "Атлетик" (Билбао).

Два гола вкара Кристиано Роналдо, а по един добавиха Хамес Родригес и Тони Кроос. За баските се разписаха Ерасо и Елустондо.

С успеха си "Реал" събра 54 точки и се доближи на една от водача "Барселона", който обаче е с два мача по-малко. "Атлетик" е шести и 35.

Още в третата минута Роналдо получи вляво в наказателното поле, излъга защитник и насочи много добре топката в далечния горен ъгъл за 1:0. Груба грешка в защитата позволи на Ерасо да изравни в десетата минута - той се възползва от неточно връщане на Рафаел Варан към Кейлор Навас.

"Реал" успя да вкара нови два гола до почивката. В 37-ата минута Данило пусна към Родригес, който със силен удар от около 20 метра преодоля Горка Ираисос. Две секунди преди изтичането на редовното време на първото полувреме Кроос овладя около точката за изпълнение на дузпа, завъртя се и отбеляза за 3:1.

Мачът беше открит с възможности пред двата отбора. След почивката имаше положения за още голове и те дойдоха в края. В 83-ата минута Варан получи втори жълт картон и беше изгонен. Четири по-късно след центриране от дясно Роналдо пое на гърди и от близо вкара втория си гол.

"Атлетик" отбеляза за 2:4 в последните секунди. Тогава Де Маркос центрира от дясно, а Елустондо изпревари защитник на "Реал" и вкара с глава.

Дневник