"Арсенал" записа драматична победа с 2:1 над лидера "Лестър" у дома и така затегна възела на върха в Премиършип.

"Лисиците" поведоха с гол на Джеймс Варди от дузпа в края на първото полувреме, но девет минути след почивката остана с човек по-малко. Домакините се възползваха от численото си превъзходството и стигнаха до обрат с попадения на Тео Уолкът и Дани Улбек в продължението на мача.

Така лидер продължава да е "Лестър" с 53 точки, но "топчиите" вече са само с две по-малко. Третият "Тотнъм" има 48, а "Манчестър сити" е с 47, като двата тима се изправят един срещу друг по-късно днес.

Домакините от Лондон започнаха срещата с натиск, докато "Лестър" заложи на типичния стил и изчакваше възможности на контра. Алексис Санчес можеше да открие резултата още в третата минута, но негов удар с глава мина встрани от вратата.

В 16-ата минута Джейми Варди също стреля опасно с глава след центриране от корнер, но Петър Чех се намеси отлично и изби в корнер. Пет минути по-късно Санчес се озова на добра позиция в наказателното поле на гостите, но ударът му от воле бе избит в последния момент от защитник.

В 32-ата минута гол на Оливие Жиру бе отменен заради засада. "Лисиците" отговориха с няколко силни минути, в които Нголо Канте бе близо до попадение, но Чех изби. В последната минута на полувремето Начо Видал препречи с тяло пътя на Варди и той падна в наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и я прати в противоположния на Чех ъгъл за 1:0.

Началото на втората част не започна добре за гостите и те останаха с човек по-малко в 54-ата минута, след като за около десет минути Дани Симпсънс си изкара два жълти картона. Въпреки численото си преимущество "топчиите" продължаваха да нямат точен удар в очертанията на вратата до 70-ата минута.

Тогава след центриране отдясно Жиру свали с глава към влезлия като резерва Тио Уолкът, който веднага прати топката неспасяемо в мрежата. В заключителните минути "артилеристите" се хвърлиха в атака, но но пропуски направиха Аарън Рамзи, Пер Мертезакер и Жиру.

Те все пак стигнаха до гол в петата минута на даденото от съдията продължение. Дани Уелбек вкара с глава след перфектно центриране на Месут Йозил, който записа 16-ата си асистенция от началото на сезона и така играчите на Арсен Венгер спечелиха трите точки.

dnevnik.bg