ЦСКА изигра един най-силните си мачове през зимната подготовка и победи с 6:0 лидера в Б група "Дунав" (Русе).

Приятелската среща се игра на "Българска армия" и започна с минута мълчание в памет на Трифон Иванов, а в знак на траур "армейците" излязоха с резервните си черни екипи.

С две попадения за червените се отличи Николай Цветков, а по едно добавиха Маламов, Цветанов, Витанов и Александров.

През първата част "армейците" наложиха контрол над съперника си и откриха резултата още в 14-ата минута, когато Маламов засече с глава центриране от корнер. Секунди преди почивката Атанас Атанасов влезе изключително грубо в краката на Момчил Цветанов и бе изгонен. Кирил Динчев изтича да потърси сметка за необмисленото действие на играча "Дунав" и го избута, за което и той видя червения цвят.

Втората част започна с нов червен картон, след като Будинов удари без топка Чорбаджийски и бе изгонен. На мястото на тримата изгонени състезатели на терена се появиха нови играчи и така численото равенство се запази.

В 55-ата Момчил Цветанов удвои за червените, след като излезе сам срещу вратаря и реализира хладнокръвно. Пет минути по-късно Николай Цветков покачи на 3:0 след хубав пробив Маламов.

В 68-ата минута Петър Витанов вкара за 4:0 на празна врата, а малко след това Борис Галчев изпълни прецизно пряк свободен удар и топката срещна страничния стълб. При добавката обаче Витанов не сбърка.

В 71-ата минута Галчев асистира на Александров, който покачи на 5:0, в 72-ата минута Цветков оформи крайния резултат с удар по диагонала. До края на срещата ЦСКА можеше да вкара и седми гол, но изстрел на Йордан Йорданов срещна гредата. "Дунав" за първи път застраши вратата на "армейците" в края на мача, когато играч на втородивизионния тим пропусна сам срещу вратаря.

dnevnik.bg