Българският нападател Димитър Бербатов не успя да помогне на своя ПАОК в солунското дерби срещу "Ираклис" от 22-ия кръг на гръцкото първенство.

Благоевградчанинът започна като титуляр за тима си, който отстъпи с 0:1, въпреки че владееше инициативата през по-голямата част от двубоя.

Решаваща за загубата се оказа груба грешка в защитата на ПАОК, която позволи на Саес Леозиньо да се разпише.

В края на мача Бербатов получи травма, като все още не е ясно колко тежка е тя и колко ще продължи възстановяването му. Българинът бе сменен в 79-ата минута.

Един от редките шансове пред него за гол дойде в 39-ата минута, когато Цавелас центрира от фаул отдясно, а при далечната греда и във вратарското поле българинът изпревари пазача си. Подаването обаче бе високо и той не успя да го отиграе добре, като стреля в аут.

В началото на втората част Ергис Каце центрира от фаул в наказателното поле, където на първа греда негов съотборник отклони с глава. Бербатов опита атрактивно да засече с гръб към вратата, но се размина, а впоследствие влезлият като смяна на почивката Йонис Мистакидис опъна мрежта. Съдиите обаче прецениха, че последният се е намирал в засада и резултатът остана 0:0.

ПАОК пропиля друг голям шанс в 71-ата минута, когато Пелкас бе изведен сам срещу вратаря. Със защитник на гърба обаче нисичкият футболист загуби баланс в най-важния миг и стреля право в левия страничен стълб.

В ответната атака "Ираклис" откри резултата и грабна трите точки с гол на Леозиньо. В края на мача португалецът Мигел Витор от ПАОК бе изгонен заради удар без топка.

dnevnik.bg