Западът постигна нова победа срещу Изтока в Мача на звездите в НБА, като се наложи със 196:173. Ключово място в шоуто в Торонто имаше Кобе Брайънт, за когото това беше последно участие, тъй като прекратява кариерата си.

Ветеранът завърши с десет точки, седем асистенции и шест борби.

За най-полезен в мача беше определен Ръсел Уестбрук, допринесъл с 31 точки, осем борби, пет асистенции и пет откраднати топки. Той спечели приза за MVP за втора поредна година, което се случва за първи път, откакто Боб Пети го направи през 1958 и 1959 г.

Двата състава записаха отборни рекорди с постигнатите си точки. Паднаха и рекордите за най-много опити за тройки - 80, както и за най-много вкарани тройки в срещата - 31.

Пол Джордж направи 41 точки и остана само на две от рекорда на Уилт Чембърлейн за най-много точки в Мача на звездите. Баскетболистът на "Индиана пейсърс" подобри друго постижение, като вкара девет тройки.

В спектакъла на почивката пя Стинг, а гости в програмата бяха Меджик Джонсън, Майкъл Джордън, Бил Ръсел, Оскар Робъртсън.

Брайънт и Леброн Джеймс скочиха в борба за първата топка и това даде начало на шоуто. Още след първата четвърт резултатът вече беше 43:40 за Изтока.

След това Западът направи обрат и започна да трупа преднина. Тя беше увеличена значително в последната четвърт, спечелена с 51:37.

dnevnik.bg