Българският футболен съюз (БФС) и още 12 национални футболни асоциации от Балканите и Източна Европа подкрепиха генералния секретар на УЕФА Джани Инфантино в битката му за президентския пост във ФИФА.

Представителите на Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Словения, Македония, Черна гора, Албания, България, Гърция, Кипър, Русия, Румъния и Турция се срещнаха в Белград през уикенда да обсъдят въпроса.

БФС беше представен от президента на БФС Борислав Михайлов, който връчи и купата на новия европейски шампион по футзал Испания. Михайлов е председател на комисията по футзал и плажен футбол към УЕФА.

Решението да бъде подкрепен Инфантино беше оповестено на страницата на Футболния съюз на Сърбия, домакин на срещата.

"Обединени и единодушни, ние изказваме подкрепата си за Джани Инфантино в неговата кандидатура да бъде президент на ФИФА. Налице е убеждението, че той е най-добрият кандидат, който може да ръководи световния футбол", се казва в официалното съобщение на ФСС.

Швейцарецът се радва на силна подкрепа от Европа, а също така има обещани вотове от Южна Америка и от централноамериканските държави.

По-рано през този месец Инфантино се опита да привлече и африкански гласове, като обеща, че ще назначи представител на този регион за шеф на администрацията.

dnevnik.bg