Олимпийската и двукратна световна шампионка Микаела Шифрин показа и след двумесечно лечение на контузия, че е най-голямата майсторка на слалома.

Американката се завърна след частично разкъсване на връзка на дясното коляно, за да спечели състезанието за Световната купа в швейцарския курорт Кран Монтана. Тя записа трета победа за сезона и 18-а в кариерата си.

За Шифрин това е първи старт от два месеца, след като през декември миналата година получи контузия на тренировка преди гигантския слалом в Оре (Швеция). В един момент се смяташе, че няма да се завърне до края на сезона в ските.

Шифрин направи разлика от 0.25 секунди пред останалите след първия манш, а във втория я увеличи, за да финишира на 0.45 секунди пред Настасия Ноен от Франция. Трета на 50 стотни се нареди канадката Мари-Мишел Ганьон.

Най-близките ѝ преследвачки от първия манш Фрида Хансдотер и Вероника Велез-Зузулова се провалиха и останаха шеста и десета.

В генералното класиране за Световната купа Линдзи Вон (САЩ) води с 1060 точки. Втора с 973 точки е Лара Гут (Швейцария), а на трето място е германката Виктория Ребенсбург с 820 точки.

Дневник