Полицията в Аржентина издирва футболист, който е застрелял съдия, задето му показал червен картон по време на мач в провинция Кордоба.

Според информация от местните медии след изгонването му от терена, футболистът извадил пистолет от сака си и се върнал на терена. Там застрелял 48-годишния Сесар Флорес.

Полицейски източник каза пред агенция ЕФЕ: "Всичко се е случило по време на футболен мач. Не знаем точно какво е станало, но изглежда играчът е бил ядосан, извадил е пистолет и го е застрелял".

Флорес бил прострелян три пъти - в главата, в гърдите и врата. Друг футболист - Валтер Сарате е бил ранен, но е извън опасност.

Властите в Аржентина продължават да имат проблеми с ограничаването на насилието в местния футбол. Миналия юни беше прекъснат мачът между "Феро" и "Тиро Федерал", след като играч изпрати в безсъзнание съдия с удар след жълт картон.

Миналия месец петима играчи бяха изгонени от терена по време на приятелския мач между "Ривър плейт" и "Бока хуниорс". Съдията Патрисио Лоустау показа и девет жълти картона на други играчи.

Дневник