Нападателят на ПАОК Димитър Бербатов ще бъде извън игра следващите шест седмици, съобщават гръцките медии. Българският футболист има разкъсани влакна в четириглавия бедрен мускул и ще се възстановява до началото на април.

Бербатов получи контузия при загубата в солунското дерби с "Ираклис". ПАОК отстъпи с 0:1, а 35-годишният играч започна като титуляр, но беше сменен в 79-ата минута. Камерите уловиха сълзи в очите му, докато беше на резервната скамейка.

Вчера той премина ядрено-магнитен резонанс, който е показал, че има разкъсване. Бербатов се прибира в България, където ще премине първият етап от възстановяването му. Очаква се, ако няма усложнения, нападателят да се завърне в игра за двубоя с "Паниониос" на 3 април.

Бербатов е един от многото контузени в ПАОК. Гари Родригес няма да може да се включи в пълноценно в тренировките в следващите три седмици, а Жайро ще отсъства още един месец.

Извън игра са също Стефанос Анастасиадис и Панайотис Гликос, а все още възстановяващи се по индивидуална програма са Гойко Чимирот, Мигел Виктор, Никос Коровесис и Йоргос Цавелис.

ПАОК продължава с неубедителното си представяне през този сезон, а феновете все по-явно изразяват недоволството си. След мача с "Ираклис" около 200 привърженици на черно-белите заградиха изхода от ВИП ложата и микс зоната след срещата. Те хвърляха камъни и други предмети по играчите и ръководителите на клуба.

dnevnik.bg