Феновете на "Манчестър юнайтед" планират протест заради скъпите цени на билетите за гостуването на "Мидтиланд" в 1/16-финалите на Лига Европа.

Привържениците на "червените дяволи" трябва да платят по 71 паунда, за да наблюдават на живо първия сблъсък между двата отбора в четвъртък от 20.00 ч.

През август в квалификациите на турнира датският шампион посрещна друг английския отбор - "Саутхемптън". Тогава билетите за феновете на "светците" струваха само 22 паунда.

"71 паунда за мач от Лига Европа е истинско изнудване. Общата цена на трите ни гостувания в Шампионската лига беше само 75 паунда", заяви редакторът на фен списанието United We Stand Анди Митън.

"Може би си мислят, че феновете на "Манчестър юнайтед" са три пъти по-богати от феновете на "Саутхемптън". "Мидтиланд" ограбват феновете - и своите, и 800-те гостуващи", допълни той.

Изпълнителният директор на тръста на привържениците "Независим "Манчестър юнайтед" Дънкан Драско определи цената на билетите за утрешния мач като "истински шамар в лицето".

"Клубовете трябва да приемат, че не продават билети на един обикновен конкурентен пазар, защото лоялността на феновете означава, че всеки клуб е монополист. Така че те не трябва да прилагат нормалното икономическо търсене и предлагане", каза той.

Миналата седмица собствениците на "Ливърпул" се извиниха на феновете и замразиха цените на билетите след протеста, който привържениците организираха заради планираното увеличение за следващия сезон.

dnevnik.bg