"Барселона" постигна 19-ата си победа за сезона в Примера дивисион. Шампионите се наложиха с 3:1 срещу "Спортинг" (Хихон) като гост в отложен мач.

С това те увеличиха преднината си на върха. Воденият от Луис Енрике отбор вече има 60 точки и води с шест пред "Атлетико" (Мадрид) и със седем пред "Реал".

Лионел Меси вкара първите два гола и премина границата от 300 попадения в испанското първенство. След почивката Луис Суарес пропусна дузпа, но по-късно отбеляза за 3:1.

Мачът беше белязан от куп постижения. С първия си гол Меси стигна 300 попадения в Примера дивисион от 335 мача. В същото време той донесе гол номер 10 000 за "Барселона" във всички турнири, след като преди това беше вкарал и гол номер 9000. Суарес отбеляза 40-ото си попадение от 50 срещи за каталунците.

Шампионите вече са непобедени в 31 мача поред и са на четири от рекорда в Испания.

Те поведоха в 25-ата минута, когато с удар по земята от разстояние Меси прати топката в долния десен ъгъл на вратата на съперника. Само две по-късно Менендес напредна от ляво и пусна пред вратата към Кастро, който изравни.

Меси отново даде предимство за "Барселона" в 31-ата минута. Суарес върна към аржентинеца в наказателното поле и със силен удар той отбеляза за 2:1.

Каталунците получиха дузпа в 60-ата минута за нарушение на вратаря Куеяр срещу Неймар. Наказателният удар беше изпълнен от Суарес, а стражът спаси. Това беше осмата пропусната дузпа за "Барселона" през сезона. Преди това Неймар сгреши четири пъти, а Меси - три пъти (включително и при изпълнението, с което подаде на уругваеца срещу "Селта").

Суарес все пак вкара в 67-ата минута след красив, фалцов удар и направи резултата 3:1.

Дневник