"Реал" (Мадрид) и "Волфсбург" направиха важни стъпки към четвъртфиналите в Шампионската лига. Двата отбора спечелиха гостуванията си, съответно на "Рома" и "Гент" и очакват реваншите.

На Олимпийския стадион в Рим белите се наложиха с 2:0. Головете вкараха Кристиано Роналдо и Хесе. В Белгия "вълците" от Бундеслигата изпуснаха преднина от три гола, но спечелиха с 3:2.

Мачът в италианската столица беляза завръщането на Зинедин Зидан в Шампионската лига. Французинът - вече в ролята си на треньор, успя да изведе "Реал" до ценния успех.

Принос имаше и Роналдо. Португалският нападател, който напусна недоволен пресконференцията преди срещата, беше активен и създаде няколко опасности пред Войчех Шчесни.

Десеткратният европейски клубен шампион започна по-силно, като се насочи в атака. Постепенно "Рома" успя за кратко да изнесе топката.

Най-добрата възможност за "Реал" дойде след красив диагонален удар на Марсело, след който топката тупна до гредата и излезе в аут. Първото полувреме завърши без нито един точен удар в двете врати.Постепенно мачът стана атрактивен с много атаки към двете врати. "Реал" се защитаваше добре и използва устремът на "Рома", за да създаде опасни атаки. Пропуски обаче направиха Роналдо, Хамес Родригес и Карим Бензема. За домакините Уилям Вайнкьор прати топката покрай гредата след удар от около 20 метра. При 0:1 "вълците" поискаха дузпа за остро влизане срещу Флоренци, но съдията прецени, че нарушение няма.

В 86-ата минута влезлият като резерва Хесе напредна отдясно и с диагонален удар вкара за 2:0.

В другия мач "Волфсбург" беше много близо до убедителна победа, но позволи преднината да бъде стопена.

Юлиан Дракслер вкара първите два гола за германците. В 44-ата минута той получи в наказателното поле и отбеляза. Десет по-късно той се справи с двама защитници и технично прехвърли вратаря.

"Волфсбург" поведе с 3:0 в 60-ата минута, когато Макс Крузе се възползва от отлично подаване на Траш и отблизо засече във вратата.

Щурмът на белгийците започна десет минути преди края на мача. Най-напред Кумс влезе в наказателното поле отляво, тръгна към центъра и с техничен удар намали.

В 89-ата минута Кулибали засече с глава след центриране на Хасан Сайеф. "Гент" потърси изравняването в оставащите минути, но не можа да вкара трети гол.

Дневник