Българският тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Делрей Бийч. Той имаше затруднения за успеха си срещу Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина.

Димитров се нуждаеше от почти два часа, за да направи обрат за 4:6, 6:4, 6:3 срещу 88-ия в световната ранглиста.

Следващият му съперник в надпреварата ще е французинът Адриан Манарино. Осмият в схемата се наложи още по-трудно в три сета срещу японския квалификант Тацума Ито в мач с два тайбрека.

Пътят пред Димитров към първата му титла от година и половина изглежда чист. Той остана най-високо поставеният тенисист след отпадането на водача в схемата Кевин Андерсън и миналогодишния шампион Иво Карлович.

Димитров започна силно и с ранен пробив поведе с 3:0. Той запази преднината си до 4:2, след което съперникът му взе четири поредни гейма и спечели сета.

Босненецът пренесе серията си и във втория сет с ранен пробив за 1:0. Получи се размяна на пробиви и след четири гейма Джумхур водеше с 3:1. След това Димитров заигра по-силно и взе пет от следващите шест гейма, за да изравни резултата в мача.

Решителният трети сет се разви по сценарий, сходен с този от първия, но с обратен знак. Джумхур направи ранен пробив и дръпна с 2:0 и впоследствие с 3:1. Тогава Димитров вдигна нивото на представянето си и след пет поредни гейма спечели срещата.

Дневник