Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви, че се правят опити настоящото дружество да продължи да съществува. Според него мисията е напълно постижима, ако клубът бъде подкрепен от стабилен бизнесмен.

"Търси се начин за продължаването на съществуването на ЦСКА. Трудно е това дружество с лека ръка да се зачеркне, то е разковничето ЦСКА да продължи да съществува като клуб от юридическа гледна точка. За някои клубове от миманса е лесно, но за клубове като ЦСКА, които са световноизвестни, които се наблюдават от УЕФА и ФИФА, не е толкова лесно", заяви Тодоров.

По думите му ПФК ЦСКА под някаква форма трябва да е в основата на бъдещето на ЦСКА. Той изтъкна, че като изпълнителен директор желанието му е ЦСКА да бъде оздравен.

"Дружеството е болно, но не е умряло. И има достатъчно лекарства, които са предвидени от закона, за да бъде оздравено", заяви Тодоров.

Изпълнителният директор на "Футбол про медиа" Атанас Караиванов каза в сряда вечерта, че очаква ЦСКА да се завърне в елита догодина с благодетел Гриша Ганчев. "Вчера Караиванов се изпусна, говори някакви глупости, не бяха точно глупости... Търсят се варианти", добави Тодоров.

Той даде пресконференция, за да опровергае твърдения, че е в основата на тежкото финансово състояние на дружеството. "Титан" са взели клуба при около 8 млн. лева задължения, а при напускането на фирмата, дълговете вече са били около 41 милиона, посочи Тодоров. След това изтъкна, че при последното управление на Александър Томов задълженията за сведени до 22 милиона.

По думите му са били платени 6 милиона, а друга част са били предоговорени. От тези 6 милиона част са осигурени от собствени приходи, а друга - от заеми.

"Докато съм бил изпълнителен директор, минаха четирима собственици, сега има и синдик. Ако имаше някакви нарушения от моя страна, смятате ли че някои нямаше да скочи. Тук няма нито една моя дума, просто документите говорят красноречиво", каза Тодоров. И добави, че би се кандидатирал за Нобелова награда за икономика, щом хем го обвиняват, че източва дружеството, хем то намалява дълговете си. "Тогава да ме викат в дружествата - ще ги източвам и ще им намалявам дълговете на половина."

Той добави, че през 2014 г. НАП е направила пълна данъчна ревизия в клуба за последните пет години. От агенцията са отхвърлили две фактури - едната на "Титан спорт", а другата на "Титан АС". Първата била за близо 4.5 млн. лева за извършен ремонт на базата в Панчарево, а втората - за 1.5 млн. лева за почистването на "Българска армия".

"За тази сума трябваше да са изградени три терена от най-висок клас и хотел с възстановителен център. Панчарево щеше да грее и да свети", каза Тодоров. По въпроса с почистването даде пример, че след мач на Националния стадион "Васил Левски" почистването на съоръжението и околните площи струва 7000 лева.

dnevnik.bg