"Левски" и ЦСКА подеха кампания под наслов "Футболът е за приятели, нека бъдем хора".

Повод за инициативата бяха жестовете, които двата клуба и играчите им си размениха през последните месеци.

Футболистите на "Левски" и ръководството на клуба събраха пари и помогнаха на юношата на червените Павел Головодов, който за съжаление загуби своя баща.

Момчето върна жеста и дари част от събраната сума и ги даде на юношата на сините Дарин Тодоров, който има сериозни здравословни проблеми и се бори с тях от години.

Днес капитаните на мъжките отбори на двата клуба Веселин Минев и Борис Галчев заснеха клип, с който да покажат, че футболните хора могат да си помагат и трябва да са отворени на други подобни инициативи.

"Във футбола няма място за насилие и омраза. Футболът е символ на мъжество и характер. Спорт, който обединява и възпитава. Учи ни да се изправяме заедно срещу трудностите на и извън терена, защото под различните цветове стоят човешки съдби. Нека не забравяме, че заедно и обединени можем да помогнем на всеки. Нека си подадем ръка. Нека бъдем хора, защото футболът е за приятели", казват те.

Въпросното видео бе публикувано едновременно в сайтове на двата отбора. Част от инициативата за събитието е на "Дарик радио", а капитаните на двата отбора откликнаха. 

dnevnik.bg