"Ливърпул" изигра нов неубедителен мач и не успя да победи "Аугсбург" и двата тима завършиха 0:0 в първия мач между двата тима от 1/16-финалите на Лига Европа.

"Мърсисайдци" изиграха посредствен двубой срещу 14-ия в Бундеслигата и в края можеше да загуби, но гредата помогна на Симон Миньоле.

В най-резултатния мач от вечерта пък младокът Санти Мина изведе "Валенсия" до разгромен успех с 6:0 срещу "Рапид" (Виена) у дома и така на практика си гарантира участие в следващата фаза още преди реванша.

Гостите от Англия можеха да открият още в осмата минута срещу "Аугсбург", след страхотен самостоятелен пробив на Роберто Фирмино. Той завърши с нисък изстрел, който обаче вратарят на домакините Марвин Хитц отрази блестящо.

В първата минута на продължението на първото полувреме "Аугсбург" създаде първата си по-сериозна опаснот, но Александър Есвайн не успя да преодолее намесилия се добре Симон Миньоле.

Седем минути след подновяването на играта Филипе Коутиньо получи хубав пас от Алберто Морено в наказателното поле, но изстрелът му мина на сантиметри от лявата греда. "Ливърпул" продължи да владее инициативата, но така и не успяваше да създаде опасни възможности.

В 76-ата минута Константинис Стафилидис от домакините се озова на добра позиция, но изстрелът му мина встрани от целта. Десет по-късно дойде и най-добрата ситуация с "Аугсбург", при която Жи Донг-уон стреля от наказателното поле, но уцели страничния стълб.

"Валенсия" стана първият отбор, който почти на практика си осигури участие в следващата фаза, след като постигна разгромна домакинска победа с 6:0 над "Рапид" (Виена). "Прилепите" вкараха пет от попаденията си още до 35-ата минута, а с основен принос за това бе Санти Мина.

Младият испанец вкара два от головете за своя тим и асистира за останалите три. Това бяха и първите му попадения с екипа на "Валенсия", откакто премина в тима от "Селта"  в началото на сезона.

Той откри резултата още в четвъртата минута, след като получи хубав пас отдясно в малкото наказателно и насочи топката покрай вратаря. В 10-ата минута Мина изведе перфектно Парехо сам срещу вратаря и за него не бе проблем да удвои.

В 25-ата минута 20-годишният Мина отново бе точен от сходна позиция, както при първото си попадение. Четири по-късно той направи хубав пробив отдясно и подаде прекрасно на Алваро Негредо, който от непосредствена близост вкара за 4:0.

В 35-ата минута резултатът стана още по-разгромен, след като Мина отново направи страхотен пробив отдясно, който завърши с успоредно подаване към непокрития Андре Гомес, който не сбърка. След почивката "прилепите" намалиха оборотите и аристократично доиграваха мача. В последната минута на редовното време Родриго успя да вкара още един гол и да оформи крайния резултат.

dnevnik.bg