Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев предпочита "Литекс" да бъде върнат в елита още сега. Според него това е по-добрият вариант от гледната точка на сините.

"Литекс" ако бъдат върнати в групата, за нас е по-добре, защото отпада вероятността за (отнемането на) точките. А и "Литекс" може да се противопостави не само на нас, но и на "Лудогорец". Това би повишило качеството. Аз съм "за" да се върнат "Литекс", но от друга страна има нормативни документи, които трябва да се спазват", каза Стоев.

По думите му анулирането на точките на оранжевите играе важна роля в подготовката за предстоящото гостуване на "Лудогорец" в първия пролетен кръг.

'"При равни точки излизаш с една нагласа, а друго е като има пет точки - най-вече като обремененост. Но спортно-технически дали са пет точки или по-малко при нас нещата са ясни, излизаме да се представим на ниво. В момента въпреки че сме с пет точки зад "Лудогорец", може и да не са пет - може да се окаже, че сме с равни точки. В България нещата винаги се променят. Рано е да говорим дали този мач може да е от тази значимост, която поне в момент мислим, че може да е", обясни Стоев.

Според думите му "Левски" навлиза във форма. Проблемите пред него са свързани с Де Ноойер и новопривлечения нападател Бабатунде Адениджи, които имат малки шансове да играят срещу шампионите.

"Имаме с какво да изненадаме "Лудогорец", бъдете сигурни. Този мач си има все пак особен привкус. Срещат се два добри отбора и всеки ще иска да надделее над другия. Има си нужното напрежение, няма как да е. Всеки се опитва да надделее като характер, воля, спортни умения", каза треньорът.

Стоев добави, че може би има напрежение, защото стартира пролетният дял на първенството. "И започва със сблъсък между два клуба челници в класирането. Това е може би допълнителен мотиватор за добро представяне".

Дневник