Бившият шампион от US Open Хуан Мартин дел Потро се класира за първия си полуфинал от над две години.

Аржентинският тенисист победи убедително французина Жереми Шарди с 6:2, 6:3 и ще се изправи срещу американеца Сам Куери в спор за място във финала на турнира от категория "АТП 250" в Делрей Бийч.

Дел Потро, за когото това е първо състезание след 11-месечно отсъствие заради поредната операция на китката, изигра трети пореден двубой на високо ниво и продължава да няма загубен сет от началото на турнира.

Въпреки че пропусна десет от 14-те си възможности за пробив, бившият №4 не остави големи шансове на Шарди и го победи само за 80 минути. Аржентинецът загуби само веднъж подаването си, а от началото на турнира е дал на съперниците си общо 18 гейма.

"Изненадан съм от добрия тенис, който показвам. Все още работя, за да се върна на най-доброто си ниво, ако е възможно. Но най-важното е, че отново се наслаждавам на тениса", каза Дел Потро, който в момента заема 1041-ото място в ранглистата.

За последно той беше на полуфинал през януари 2014 г., когато спечели титлата в Сидни. Оттогава аржентинският тенисист е изиграл едва 13 официални мача.

Вторият полуфинал в Делрей Бийч ще противопостави Григор Димитров и американеца Раджив Рам. Мачът на българина е днес и ще започне не преди 22.00 часа. 

Дневник