Григор Димитров заяви, че постепенно се връща към най-добрата си форма. Българският тенисист се класира за полуфиналите на турнира в Делрей Бийч, след като победи французина Адриан Манарино с 6:4, 7:5.

Тази вечер той ще се изправи срещу американеца Раджив Рам в опит да стигне до втория си финал през 2016 г. Първият беше на турнира в Сидни, където загуби битката за титлата срещу сърбина Виткор Троицки.

"Не искам да мисля много за полуфинала. Искам само да играя колкото се може повече мачове, за да подобрявам играта си. Стъпка по стъпка се връщам към нивото, на което искам да бъда", каза Димитров, цитиран от "Гонг".

"Адриан е левичар, затова е един от трудните съперници. А при подобен вятър най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да останеш фокусиран", каза още българинът, който записа десета от 13 мача през сезона.

Димитров има негативна статистика срещу Рам, който заема 89-ото място в световната ранглиста. Въпреки че считан основно за специалист в играта на двойки, американецът е спечелил и трите си срещи с българина. Последната им среща обаче беше през 2012 г. 

Дневник