"Берое" излезе на второ място в А група, след като победи гостуващия "Пирин" с 3:1 във втория двубой от първия пролетен кръг. Старозагорци събраха 33 точки, с които се доближиха на три от първото място и изпревариха с две "Левски", който в неделя гостува на лидера "Лудогорец".

"Берое" срещна доста трудности срещу тима от Благоевград, който въпреки поражението изигра още един добър мач под ръководството на навършилия днес 58 години Наджи Шенсой. Домакините обаче бяха по-концентрирани пред вратата на съперника, докато гостите пропуснаха своите шансове.

"Берое" започна по-активно мача и притисна съперника. Във втората минута Неманя Милисавлевич стреля неточно след разбъркване пред вратата на Красимир Костов, но в десетата никой не успя да попречи на Венцислав Василев да открие резултата с глава след центриране от корнер.

"Пирин" рядко поглеждаше към вратата на съперника, но успя да изравни в 24-ата минута. Дълго диагонално подаване намери Антон Костадинов на десния фланг. Той центрира във вратарското поле и Даниел Младенов засече топката във вратата с удар отблизо.

В 30-ата минута Костов предотврати второ попадение във вратата на "Пирин" с чудесно спасяване с една ръка след изстрел на Игор Джоман.

Две минути преди почивката и гостите бяха близо до попадение, но топката срещна напречната греда след пряк свободен удар на Янко Сандански.

В 55-ата минута "Берое" поведе за втори път след фантастичен гол на Милисавлевич. Той получи топката пред наказателното поле вляво от вратата, напредна към центъра и със страхотен изстрел с левия крак не остави шансове на Костов.

В 79-ата минута домакините стигнаха до трето попадение. Божилов центрира от левия фланг, а топката се насочи към вратата. Костов не се намеси добре и за Исмаил Иса не беше проблем да отбележи отблизо.

До края на мача футболистите на "Пирин" имаха няколко изгодни положения да се върнат в мача, но Даниел Младенов и Мартин Тошев ги пропуснаха. 

Дневник