"Арсенал" не успя да победи у дома втородивизионния "Хъл сити" в първия мач от осминафиналите за Купата на Англия.

Двубоят завърши 0:0 и двата отбора ще трябва да се срещнат отново след десетина дни на "Кей Си стейдиъм".

Футболистите на "Арсенал" доминираха през цялата среща, но вратарят на "тигрите" Елдин Якупович направи 11 спасявания и стана играчът на мача на "Емиратс". Два пъти и реферът Майк Дийн ощети "артилеристите", след като не отсъди стопроцентови дузпи в тяхна полза.

Арсен Венгер направи доста промени и заложи на голяма част от резервните си играчи - Давид Оспина, Киърън Гибс, Калъм Чеймбърс, Матийо Фламини, Жоел Кембъл, Мохабед Елнени, Алекс Айоби, Дани Уелбек и Тио Уолкът. От редовните титуляри играха само централните бранители Лоран Косчелни и Пер Мертезакер.

В осмата минута домакините трябваше да получат дузпа, след като Алекс Брус спря с ръка изстрел на Елнени. Главният рефер обаче подмина ситуацията. Четири минути по-късно Уолкът проби до аутлинията и центрира към Уелбек, чийто удар с глава беше спасен от Якупович. 

В 29-ата минута отново Уолкът беше в центъра на събитията. Той овладя топката след центриране на Чеймбърс, обърна се и стреля с десни крак, но Якупович спаси с крак. Две минути след почивката швейцарският вратар за втори път раздели Уолкът от попадение.

В 51-ата минута домакините за втори път бяха ощетени от главния съдия, който не отсъди дузпа за нарушение на Дейвид Мейлър срещу Чеймбърс.

Якупович продължи със страхотните си намеси, за да отчая последователно Кембъл, Уелбек и влезлите като резерви Оливие Жиру и Алесис Санчес. Давид Оспина пък трябваше да спасява вратата си само веднъж - в 86-ата минута при изстрел на Соне Алуко.

В 67-ата минута реферът Дийн ощети и гостите, след като не показа втори жълт картон на Лоран Косчелни. 

Дневник