ФБР планира да организира нова серия арести на ръководители във ФИФА, твърди "Дейли мейл". Според информацията това ще се случи по време на президентските избори в международната федерация.

Конгресът е насрочен за 26 февруари в Цюрих. Там преди девет месеца започнаха сътресенията във ФИФА с арестите на няколко високопоставени ръководители на организацията.

Акцията се случи два дни преди редовния конгрес, на който Сеп Блатер беше преизбран. Впоследствие поставения под натиск швейцарец обяви, че слиза от поста и свиква нови избори. Американските власти повдигнаха обвинения на задържаните в пране на пари, изнудване и системни измами в последните 20 години.

Служители на ФИФА изразяват неофициално притесненията си, че в Цюрих може да има нови арести, пише английското издание. Източник от ФБР бил заявил, че федералните "са наясно", че конгресът предоставя възможност за нова операция.

Кандидати за президентския пост са избраникът на УЕФА Джани Инфантино, шейх Салман бин Ибрахим ал Халифа, бившият заместник генерален секретар на ФИФА Жером Шампан, принц Али от Йордания и съкилийникът на Нелсън Мандела и бивш министър в Южна Африка Токио Сексвале.

За фаворит е определян шейх Салман, който беше свързан със съмнения за корупция.

dnevnik.bg