"Милан" спря "Наполи" по пътя към върха, след като двата тима завършиха наравно 1:1 в Неапол.

Домакините откриха резултата в 39-ата минута с попадение на Лоренцо Инсиние, но само пет по-късно Джакомо Бонавентура възстанови равенството.

Небесносините могат да съжаляват повече, че не стигнаха до трите точки и така остават на една точка от лидера "Ювентус", който също записа хикс в този кръг. "Росонерите" пък са в серия от осем поредни мача в първенството без загуба и заемат шестото място с 44 точки.

"Наполи" започна срещата с домакински натиск, но Жоржиньо, Лоренцо Инсиние, Гонсало Игуаин и Хосе Кайехон на два пъти направиха пропуски. Превъзходството на домакините даде резултат в 39-ата минута, когато с малко късмет най-после откриха резултата.

Лоренцо Инсиние опита труден далечен удар, който рикошира в защитник и излъга вратаря Джакомо Донарума, преди да се оплете в мрежата му.

Минута преди края на полувремето обаче "Милан" стигна до изравняване. При центриране в наказателното поле Калиду Кулибали с глава отклони топката, но право към Джакомо Бонавентура, който от воле вкара за 1:1.

Втората част започна с очаквана преса на Наполи. В 52-ата минута Хисай опита удар, но твърде неточен. В 66-ата минута домакините пропуснаха страхотна възможност да излязат напред в резултата. Хисай центрира по земя за Дрис Мертенс, който стреля от движение и топката се отби от гредата.

В края на мача "Наполи" се бе настанил трайно в половината на "Милан", но така и не успя да стигне до ново попадение и така резултатът се запази до края. 

dnevnik.bg