Елиминационната фаза на Шампионската лига продължава днес с два супер сблъсъка от осминафиналите на турнира.

В Лондон "Арсенал" ще приеме защитаващия титлата си "Барселона", а миналогодишният финалист "Ювентус" домакинства на друг от фаворитите за трофея - "Байерн" (Мюнхен).

Мениджърът на английския тим Арсен Венгер заяви, че "Барселона" е" супер фаворитът" в този мач, но "топчиите" имат добра защита и отличен вратар, което може да наклони везните в тяхна полза.

"Дали има слабости, от които можем да се възползваме? Разбира се. Няма перфектен отбор, но "Барселона" не е далеч от това определение. Трябва да използваме всеки момент, в който се открие възможност да отбележим гол", заяви Венгер.

"Срещу "Хъл сити" владеехме топката в 70% от времето и не използвахме това. Срещу "Барселона" ще владеем топката много по-малко, но трябва да извлечем много повече", допълни френският специалист.

Любопитен факт е, че Лионел Меси никога не е вкарвал на Петер Чех и е пропускал дузпа срещу него. Аржентинецът обаче е вкарвал четири попадения на "Арсенал" в един мач преди шест години, когато неговият тим отстрани "топчиите" в същата фаза на турнира.

Старши треньорът на "Барселона" Луис Енрике заяви, че притежава най-добрата атака в света и това е най-опасното оръжие на каталунците.

"Дали "Арсенал" ще играе защитно? Това е вечният въпрос. Надявам се да контролираме топката в половината на съперника. Страхотно е, че ни мислят за фаворити. Приемаме етикета, но знаем, че той не ни носи нищо. Това си проличава на терена. Нужно е да правим нещата много добре както с топка, така и без топка", сподели специалистът.

Миналогодишният финалист "Ювентус" среща първото си сериозно препятствие по пътя към отличието в лицето на "Байерн" (Мюнхен).

Халфът на "бианконерите" Сами Кедира смята, че фаворит в предстоящите сблъсъци с германците няма.

"Байерн" е един от най-добрите отбори в света и разполага с много качествени играчи. Някои хора смятат, че те са фаворит в сблъсъка, но Ювентус е отбор, който винаги има аргументи да спечели, независимо срещу кого се изправя. Те не са фаворити", заяви Кедира.

Бившият му съотборник Артуро Видал, който в момента защитава цветовете на баварците, сподели, че няма да празнува, ако вкара гол на бившия си тим.

"Връщам се в Торино не като враг, а като съперник. Не знам как ще бъда приет от феновете, но се надявам да не бъда освиркан. Развълнуван съм преди този мач и ще ми бъде странно да изляза на терена с фланелката на друг отбор", каза чилиецът, който изкара четири изключително силни години в Торино.

"Ако отбележа гол, няма да се радвам. През последните четири години спечелих и научих много с "Юве". Напуснах, защото това беше добра възможност както за мен, така и за клуба", каза още полузащитникът.

И двата мача днес са с начален час 21.45 българско време.

dnevnik.bg